Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Fysio bij een blessure aan de achillespees

Heeft u last van uw achillespees? Bij relatieve overbelasting van de achillespees kan het voorkomen dat deze geblesseerd raakt. Er is dan sprake van een stijf gevoel of zelfs een pijnlijk gevoel in de pees die de aansluiting vormt tussen de kuitspieren en de hak. Deze pijn kan uitstralen naar de voet of zelfs het onderbeen. Een achillespeesblessure is vaker een irritatie of beschadiging dan een werkelijke ontsteking aan de pees. Desalniettemin kan dit erg vervelende klachten opleveren. Gelukkig kunnen wij uw klachten wegnemen met fysiotherapie. Wanneer u last heeft van uw achillespees kan WillU Fysio u helpen met een behandeling op maat.


Oorzaak en klachten

De klachten van een blessure aan de achillespees ontstaan meestal niet acuut, maar worden langzaam erger. Bij een achillespeesscheur ontstaat het letsel wel acuut. De blessure komt regelmatig voor bij sporten waarbij frequent en hevig wordt gesprongen en/of gerend, zoals bij atletiek, turnen, volleybal, voetbal of hockey. Wanneer u een achillespeesblessure hebt, kunt u de volgende klachten ervaren:

  • Na of tijdens inspanning ervaart u pijn bij de aanhechting van uw hak;
  • Bij het opstaan na een lange periode inactief te zijn geweest ervaart u een stijf gevoel;
  • De klachten lijken toe te nemen na iedere inspanning.

De klachten worden moeilijker te behandelen bij het niet tijdig behandelen van uw achillespees met fysiotherapie. Het herstel wordt dan ook lastiger. Bij WillU Fysio kunnen wij u op korte termijn helpen met een effectieve behandeling.

Fysiotherapie voor uw achillespeesblessure

Fysio behandeling bij een blessure aan de achillespees draait vooral om oefening. Het is mogelijk om onder begeleiding te sporten of om onder begeleiding een sportschema af te stemmen. WillU Fysio kan u helpen wanneer u last heeft van een achillespeesblessure met een compleet en persoonlijk behandelplan. Wij brengen uw pijnklachten in beeld en stellen een fysio behandelplan op voor uw achillespeesblessure.


De blessure betreft een beschadigde pees, waardoor de herstelperiode langer duurt dan bij een spierblessure. Een pees heeft namelijk een minder goede doorbloeding dan een spier. De fysiotherapie zal gericht zijn op het optimaliseren van de doorbloeding en het herstellen van de kracht van de achillespees. Dit gebeurt altijd onder begeleiding van één van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Heeft u last van een achillespeesblessure en bent u benieuwd wat WillU Fysio voor u kan betekenen? U kunt gemakkelijk een afspraak inplannen via ons patiëntenportaal. Wij streven ernaar u binnen 24 uur na aanmelding te helpen. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 0167-521020. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken.