Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Hamstring rekken met fysiotherapie

De hamstring is een groep van drie spieren die aan de achterkant van het been zitten. Door overbelasting of door het maken van een verkeerde beweging kan een van de spieren van de hamstring inscheuren of verrekken. Een hamstringblessure komt vaak voor bij sporten zoals voetbal, hockey en atletiek. Wanneer u last heeft van uw hamstring, kan WillU Fysio u helpen met een persoonlijk behandelplan.


Soorten hamstringblessures

Er zijn twee soorten hamstringblessures: de acute vorm en de chronische vorm. De acute vorm is herkenbaar vanwege onmiddellijke pijn die duidelijk aan te wijzen is aan de achterkant van het bovenbeen. Deze vorm wordt vaak gezien als een sportblessure, en kan ontstaan door een plotselinge krachtstoename of versnelling.

 

De chronische vorm is een blessure waarbij de pijn geleidelijk toeneemt en die in het begin lastig te herkennen is. Deze vorm wordt vaak veroorzaakt door bij het hardlopen langdurig en herhaaldelijk een verkeerde beweging te maken.

 

Wanneer u last heeft van een hamstringblessure kunt u de volgende klachten opmerken:

  • Plotseling optredende pijn, vaak met een gevoel van kramp;
  • Gedeukte en/of gezwollen spier boven of onder het bovenbeen;
  • Een blauwe verkleuring na een kort verstreken periode;
  • Langdurige stijfheid van de getroffen plek.

Fysiotherapie voor uw hamstring

De eerste behandeling waar vaak over gesproken wordt is het rekken en versterken van de hamstring met fysiotherapie. Daarbij worden de spieren getraind zodat deze weer volledig te belasten zijn. De focus ligt meer op het versterken van de spieren dan op het rekken van de spieren.  Bij het rekken van de hamstring is het belangrijk dat de belasting langzaam en geleidelijk wordt opgevoerd. WillU Fysio kan u helpen wanneer u last heeft van een hamstringblessure. Wij stellen een behandelplan met fysiotherapie op om de pijnklachten aan uw hamstring te verminderen. Wij brengen uw pijnklachten in beeld en stellen een persoonlijk behandelplan op. 

Bij het uitvoeren van de oefeningen is pijn het belangrijkste signaal om te minderen of zelfs te stoppen. De pijngrens mag niet worden overschreden omdat dit de spieren permanent kan beschadigen. Bij WillU Fysio wordt het schema geleidelijk opgebouwd op advies van één van onze ervaren fysiotherapeuten. Wij beschikken over therapeuten met diverse specialisaties en kunnen u daardoor altijd een passende behandeling bieden.

Neem contact met ons op

Heeft u last van een hamstringblessure en bent u benieuwd wat WillU Fysio voor u kan betekenen? U kunt gemakkelijk een afspraak inplannen via ons patiëntenportaal. Wij streven ernaar u binnen 24 uur na aanmelding te helpen. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 0167-521020. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken.