Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Fysiotherapie bij een hielspoor

Heeft u last van hielspoor en bent u op zoek naar fysiotherapie? Wij van WillU Fysio helpen u graag! Hielspoorklachten komen voort uit de voetzoolpees die de voorvoet met de hiel verbindt. De pijn komt van overbelasting en zit op de plek waar de pees aan het hielbeen vastzit. 

Klachten en oorzaken

Een hielspoor kenmerkt zich door een felle, scherpe pijn aan de onderkant van uw voet wanneer u hier op staat of loopt. De pijnklachten zijn voornamelijk aanwezig bij het staan en lopen, aan het begin van een training of wanneer met blote voeten op een harde ondergrond gelopen wordt.

Hielspoorklachten ontstaan door tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees. Door overbelasting gaat de aanhechting van de pees aan het hielbeen onder spanning staan en gaat deze irriteren en ontsteken.

De kans op overbelasting is groter:

-          bij een afwijkende vorm of stand van de voeten

-          wanneer uw looppatroon verkeerd is

-          bij overgewicht

-          door hard te lopen op een harde ondergrond

-          wanneer u werk heeft waarbij u lang moet staan

-          na een lange wandeling wanneer u dit niet gewend bent

-          bij sporters die veel springen of hardlopen

 

Hielspoor behandeling met fysiotherapie

Hielspoor is vaak goed te behandelen, de behandelingstijd kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. In sommige gevallen gaat hielspoor vanzelf over, al zal een specialistische behandeling dit proces kunnen versnellen. Er zijn verschillende behandelingen voor hielspoor. Vaak wordt rust aangeraden om de overbelasting te verminderen. Zorg ervoor dat u rust pakt wanneer u pijn krijgt. Bij een afwijkende vorm of stand van de voeten kunnen corrigerende steunzolen de oplossing zijn. De specialisten van WillU Fysio adviseren u graag over een passende behandeling.

 

Neem contact met ons op

Wilt u weten welke behandeling het beste bij u past? Wij streven ernaar u binnen 24 uur na aanmelding te helpen. U kunt gemakkelijk een afspraak inplannen via ons patiëntenportaal. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 0167-521020. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken.