Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Fysiotherapie voor knieklachten

Heeft u knieklachten en wilt u deze laten behandelen met fysiotherapie? Dan helpt WillU Fysio in Dinteloord u graag. Knieklachten kunnen voorkomen bij het wandelen, traplopen, tijdens of na het sporten of bij het strekken en buigen van de knie. Dit zijn veelvoorkomende knieklachten. Wij adviseren om niet te lang te blijven lopen met knieklachten, omdat de klachten zo kunnen verergeren.


Oorzaken en klachten

Knieklachten kunnen vele oorzaken hebben, zo kan het ontstaan aan de banden, pezen, spieren, menisci, slijmbeurs of in het kraakbeen van de knieën. Daarnaast zien we ook dat slijtage van de knieën vaak voorkomt. Knieklachten kunnen ontstaan of veroorzaakt worden door overbelasting, een klap of een val.

 

Voorbeelden van knieklachten zijn:

-          Pijn aan de binnen-, buiten-, boven- of onderkant van de knie

-          Pijn rondom de knieschijf of knieholte

-          Vocht in de knie (dik of opgezwollen)

-          Blokkering van de knie

-          Stijfheid van het gewricht

 

Wij merken regelmatig dat mensen te lang met knieklachten kunnen rondlopen. Vaak denken zij dat fysiotherapie niet nodig is en hopen zij door de knie te ontlasten de klachten te verminderen. Uit ervaring weten wij echter dat fysiotherapie bij knieklachten een beter resultaat oplevert dan rust nemen.

 

Fysiotherapie bij knieklachten

Bij een behandeling door een specialist van WillU Fysio is de eerste stap het analyseren van de klachten en oorzaken. Met behulp van echografie kunnen wij goed beoordelen welke structuur is aangedaan 

en in welke mate. Vanuit dit perspectief kunnen wij een passend behandelplan met fysiotherapie opstellen om uw knieklachten te verminderen. Een juiste behandeling is belangrijk om te voorkomen dat de klachten verergeren. Bij WillU Fysio kunt u rekenen op een persoonlijk behandelplan dat precies aansluit op uw behoeften.

 

Neem contact met ons op

Loopt u al langere tijd met knieklachten, wacht dan niet langer met fysiotherapie. WillU Fysio vertelt u graag meer over de behandeling.U kunt contact met ons opnemen via 0167-521020 of door te mailen naar info@willufysio.nl. U kunt ook direct een afspraak inplannen via ons patiëntenportaal.