Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Fysio bij lage rugpijn

Het grootste gedeelte van de Nederlandse bevolking krijgt ooit te maken met lage rugpijn of pijn in de onderrug. Soms ontstaat het acuut en soms kent de lage rugpijn een sluimerend begin. In veel gevallen is de rugpijn binnen een week weer verdwenen, maar soms ook niet. Bij langdurige lage rugklachten kan fysiotherapie van WillU Fysio u helpen.


Rugpijn wordt onderverdeeld in 2 categorieën:

1. Specifieke lage rugpijn, te onderscheiden in:

  • Lumbaal Radiculair Syndroom, in de volksmond een ‘hernia’. Er is sprake van uitstraling in het been tot voorbij de knieholte, mogelijk gepaard gaand met gevoels- en motorische stoornissen.
  • Rugpijn als gevolg van ernstige onderliggende aandoeningen, zoals bijvoorbeeld wervelfracturen, reumatische ziektebeelden en (uitzaaiingen) bij kanker.

2. A-specifieke lage rugpijn:

  • In 90% van de gevallen is er sprake van a-specifieke lage rugpijn. Er is geen duidelijk aanwezige specifieke oorzaak zoals eerder beschreven. Pijn in de lage rug en de bil staat op de voorgrond, soms in combinatie met uitstraling in het bovenbeen. De pijn kan verergeren door bepaalde houdingen of bewegingen.


Lage rugpijn behandeling bij WillU Fysio

De juiste behandeling van uw rugpijn is belangrijk om snel weer van uw pijn af te zijn. Dit zodat u snel weer pijnvrij kunt bewegen en uw dagelijkse activiteiten kunt doen. Niet alleen is snel herstellen belangrijk, juist ook een duurzaam en blijvend herstel. Nu en in de toekomst. De behandeling van WillU Fysio richt zich erop om pijn in de onderrug weg te nemen en om zo veel mogelijk te voorkomen dat u in de toekomst weer last krijgt.
 

Onze behandeling is toegesneden op de ernst van uw rugpijn en biedt u de beste garantie op een spoedig en zo veel mogelijk blijvend herstel. Nu en in de toekomst. U kunt rekenen op goede en vertrouwde zorg waarmee u verder komt.

In de praktijk gaan we van start met een screening van uw lage rugpijn, op deze manier bepalen we hoe ernstig en hevig uw rugpijn is. Zo kunnen we een inschatting maken hoeveel behandelingen er nodig zijn om u van uw klachten af te helpen.

Persoonlijk behandelplan

Geen rugpijn is hetzelfde en daarom bieden wij dus een persoonlijk behandelplan, gebaseerd op de vooraf uitgevoerde screening en uw hulpvraag. Tijdens het behandelproces meten we de voortgang en de afname van pijn.

Bijna 90% van de patiënten door ons behandeld voor lage rugpijn is aan het einde van het behandelproces veel verbeterd of volledig hersteld. Daarnaast is ruim 85% absoluut of zeer tevreden over het totale behandelproces.

Heeft u last van uw lage rug rugpijn en wilt u een afspraak maken voor behandeling van uw rugklachten.? Neem dan contact contact op met WillU Fysio door te bellen naar 0167-521020 of stuur een mail naar info@willufysio.nl. Wij streven ernaar u binnen 24 uur te hebben ingepland.