Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Corona fysiotherapie bij WillU Fysio

Het coronavirus (COVID-19) is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp en blijft vele mensen zorgen baren. Een besmetting met het coronavirus kan een flinke impact hebben op uw gezondheid. Helaas zien wij dit terug bij enkele patiënten in onze praktijk die corona hebben gehad. Onze fysiotherapeute Conny is opgeleid tot coronatherapeut en houdt zich daarnaast actief bezig met revalidatie van mensen met COPD. Wanneer u langdurig de gevolgen ervaart van corona, helpen wij u graag met fysiotherapie. Uiteraard hanteren wij ook bij corona fysiotherapie onze persoonlijke en betrokken aanpak.


Symptomen van COVID-19

De symptomen van het virus zijn inmiddels vrij bekend onder de meeste mensen. De meest voorkomende klachten lijken op een verkoudheid en omvatten koorts en een droge hoest. Ook is het mogelijk dat u reuk- of smaakverlies ervaart. Helaas zijn er mensen die ernstige benauwdheid ervaren en daarom op de intensive care terecht komen. Ook zijn er mensen die juist ziek zijn zonder dat zij symptomen hebben. In onze praktijk vragen wij onze patiënten altijd om ons enkel te bezoeken wanneer zij klachtenvrij zijn en wanneer zij niet in contact zijn geweest met coronapatiënten. Heeft u klachten, dan kunt u zich altijd gratis laten testen via de GGD.

Revalidatie na corona

Hoewel sommige mensen vrij snel herstellen van corona, kan de revalidatie bij anderen veel langer duren. Coronafysiotherapie kan u helpen bij de revalidatie. Bij patiënten die op de intensive care hebben gelegen, zien we vaak problemen met de longfunctie en zwakte van spieren. Ook kunnen zij pijn en/of stijfheid aan de gewrichten of extreme vermoeidheid ervaren. Wanneer u hier last van heeft, is het van belang dat u hier onder begeleiding van een coronafysiotherapeut aan werkt. Wij staan voor u klaar om te helpen bij revalidatie na corona.

COPD en astma

Mensen met astma en COPD moeten extra opletten voor corona. De ziekte veroorzaakt namelijk milde of matige luchtwegklachten. Dit kan voor mensen met onderliggende gezondheidsproblemen, zoals COPD of astma, extra gezondheidsklachten opleveren. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in COPD fysiotherapie en hebben ons aanvullend gespecialiseerd in corona fysiotherapie. Op deze manier weten wij zeker dat wij onze patiënten zo goed mogelijk kunnen helpen.

Wat houdt corona fysiotherapie in?

Wanneer u bij onze coronatherapeut komt om te herstellen van de nasleep van het virus, zullen wij een persoonlijk behandelplan voor u opstellen. Daarbij wordt gekeken naar de specifieke klachten die u ervaart. Met behulp van passende oefeningen werken we aan conditie en spierkracht. Dit kan ervoor zorgen dat benauwdheid verdwijnt of minder wordt of dat u minder vermoeidheid ervaart. Na afloop van de behandelingen is het ook mogelijk om onder begeleiding te blijven trainen in de vorm van Small Group Revalidatie Training.

 

Vergoeding fysio na corona

Deze zomer is bekend gemaakt dat de basisverzekering is uitgebreid voor mensen die ernstig ziek zijn geweest door het virus. Ex-coronapatiënten met langdurige klachten kunnen minimaal zes maanden lang gebruik maken van fysiotherapie met een maximum van vijftig behandelingen. Dit geldt voor mensen die op de reguliere ziekenhuisafdeling hebben gelegen of die thuis ernstig ziek zijn geweest. Voor mensen die op de intensive care hebben gelegen, geldt een ander revalidatietraject. Wilt u weten of u recht heeft op aanvullende corona fysiotherapie uit uw basisvergoeding? Neem contact op met uw zorgverzekering of laat een indicatie doen door uw huisarts.

Neem contact op

Wilt u meer weten over corona fysiotherapie of wilt u een afspraak maken? U kunt ons telefonisch bereiken via 0167-521020 of u kunt een mail sturen naar info@willufysio.nl. Via onze website kunt u zich ook direct aanmelden via ons patiëntenportaal.