Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Dry needling

Met dry needling kunnen zogeheten “triggerpoints” spieren worden verholpen. Door het triggerpoint ervaart u vaak niet alleen pijn in de omliggende regio, maar ook op afstand. Met dry needling wordt de spier met een acupunctuurnaald aangeprikt. Hierdoor spant de spier zich kortstondig aan, waarna deze zich weer ontspant. Dit zorgt over het algemeen voor een directe verlichting waardoor uw pijnklachten zullen verminderen.

 

Wanneer kiezen voor dry needling?

Wij zullen uw pijnklachten eerst analyseren en vervolgens de behandeling starten met reguliere fysiotherapie. Vanuit de ondervindingen die hieruit voortkomen kan de behandeling aangevuld worden met dry needling. Een gecertificeerde fysiotherapeut gaat vervolgens op zoek naar de specifieke triggerpoints waardoor de pijnklachten ontstaan. In combinatie met oefentherapie kan ervoor worden gezorgd dat de pijnklachten niet in een later stadium terug zullen keren.

 

Doet het pijn? 

In principe voelt u het naaldje niet, maar door de aanraking met het triggerpoint zal de spier zich wel kort aanspannen. Dit geeft een soort krampgevoel wat zich vervolgens omzet naar spierpijn. Dit is echter wel vaak van korte duur, waardoor u al snel verlichting zal ervaren.

 

Tijdens het intake-gesprek en de vervolgbehandelingen geven wij u graag een persoonlijk advies en extra informatie over dry needling. U heeft dus altijd zelf de keuze of u voor deze behandeling wilt kiezen. Voordat wij overgaan tot deze behandeling dient u dus te allen tijde eerst zelf toestemming te geven.

Meer weten of direct een afspraak inplannen? Dit kan eenvoudig online of telefonisch via
0167-521020.