Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Echografie

Bij WillU Fysio maken we gebruik van verschillende onderzoeksmethoden, waaronder echografie. Met deze geheel pijnloze methode kunnen wij uw pijnklachten vanuit een ander perspectief analyseren, waardoor wij met grote zekerheid het juiste behandelplan met u kunnen afstemmen.

 

Hoe werkt echografie bij fysiotherapie?

Veel mensen kennen het woord echo van de zwangerschapsecho. Deze onderzoeksmethode kan echter ook voor andere zaken worden gebruikt. Een echografie kan heel goed gebruikt worden om structuren in beeld te brengen die met bewegen te maken hebben, zoals spieren en pezen, een slijmbeurs of een gewrichtsbandje. Wanneer u bijvoorbeeld pijn ervaart na inspanning, een bewegingsbeperking voelt of een plotselinge pijnscheut tijdens het sporten krijgt, kan een echografie meer duidelijkheid bieden over de kern van pijnklacht.

 

Echografie in de fysiotherapiepraktijk

De echografie kan uitgevoerd worden William Luijks of Ralph van Dooren, welke opgeleid zijn om dit onderzoek uit te voeren en de uitslagen tevens kunnen analyseren. Wij beschikken over alle benodigde apparatuur en kunnen dit onderzoek dus gewoon in onze fysiotherapiepraktijk uitvoeren. Het onderzoek duurt zo’n 5 tot 20 minuten en kan gecombineerd worden met een reguliere afspraak.

 

Wilt u meer informatie over echografie of een afspraak inplannen om de mogelijkheden te bespreken? Neem dan nu contact met ons op.