Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Frozen shoulder fysiotherapie

Een veel voorkomende klacht onder onze patiënten betreft een frozen shoulder, waarbij sprake is van pijn in en rondom de schouder. De zeurende pijn is vrijwel continu aanwezig en kan verergeren bij plotselinge bewegingen. Een frozen shoulder is effectief te behandelen met behulp van fysiotherapie. WillU Fysio in Dinteloord is gespecialiseerd in schouder ensportrevalidatie, zodat wij u ook bij een frozen shoulder met fysiotherapie kunnen behandelen.


Hoe ontstaat een frozen shoulder?

Een frozen shoulder kan op twee manieren ontstaan, namelijk spontaan zonder aanleiding of volgend vanuit eerder letsel, zoals door een operatie, trauma of slijmbeursontsteking. Bij een frozen shoulder is sprake van een kapselontsteking, waardoor het kapsel verkort raakt. Wanneer het kapsel te kort is, kan de kop niet goed bewegen. Dit verklaart de typische pijnklachten die ervaren worden bij een frozen shoulder. De klachten zijn in drie fases onder te verdelen:

  • Fase 1: Verstijving. Tijdens de eerste weken of maanden treedt verstijving op, waarbij de beweeglijkheid afneemt. Deze fase gaat gepaard met toenemende pijnklachten.
  • Fase 2: Bevriezing. De pijn neemt geleidelijk af, maar het gewricht blijft stijf aanvoelen. Deze fase kan meerdere maanden duren.
  • Fase 3: Ontdooiing. De pijn neemt verder af en de beweeglijkheid neemt weer toe. Deze fase kan enkele maanden of soms zelfs jaren duren.


Frozen shoulder behandelen met fysiotherapie

Een frozen shoulder herstelt meestal vanzelf, maar het herstel kan een lange periode in beslag nemen. Het herstel van een frozen shoulder kan versneld worden met behulp van fysiotherapie. Bij WillU Fysio stellen wij een persoonlijk behandelplan op met fysiotherapie voor uw frozen shoulder. Op deze manier heeft u zo kort mogelijk last van de vervelende pijnklachten en kunt u weer vrij bewegen.


Neem contact met ons op

Heeft u last van pijnklachten in uw schouder en bent u benieuwd wat WillU Fysio voor u kan betekenen? Wij helpen u graag met een persoonlijk behandelplan van fysiotherapie voor uw frozen shoulder. U kunt gemakkelijk een afspraak inplannen via ons patiëntenportaal. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 0167-521020. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken.