Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Parkinson fysiotherapie

Uit onderzoek van zorgverzekeraar CZ is gebleken dat patiënten met de ziekte van Parkinson baat hebben bij gespecialiseerde Parkinson fysiotherapie. Enkele voordelen zijn onder andere dat u minder medische behandelingen nodig hebt en dat een aantal complicaties afneemt. Daarnaast is fysiotherapie bij Parkinson een goedkopere optie dan andere alternatieven. Hierdoor kiezen steeds meer mensen voor deze optie.

 

 

Wat houdt fysiotherapie bij Parkinson in?

Bij Parkinson fysiotherapie wordt onder meer gebruik gemaakt van ritmische prikkels. Hierbij leren wij u bewust na te denken over complexe bewegingen, zoals bijvoorbeeld omrollen in bed en lopen. Dit leidt tot minder valincidenten, botbreuken en ziekenhuisbezoeken. 

De behandeling kan uit verschillende onderdelen bestaan, waaronder:

  • Conditietraining
  • Evenwichtsoefeningen
  • Het verbeteren van de houding
  • Valpreventie
  • Adviezen en voorlichting over het omgaan met Parkinson

Aanmelden bij WillU Fysio

WillU Fysio is specialist op het gebied van houding en beweging, ook voor patiënten met Parkinson. Onze specialist William Luijks adviseert, begeleidt en behandelt u graag om er samen voor te zorgen dat de ziekte van Parkinson draaglijker wordt. Bij ons staat een persoonlijke aanpak voorop en we zullen dan ook eerst uw situatie bepalen aan de hand van een persoonlijk gesprek.

 

Wij kijken graag hoe wij u kunnen helpen. Neem hiervoor contact met ons op zodat we een oriëntatiegesprek in kunnen plannen.