Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Fysio bij een tennisarm

Een veel voorkomende klacht onder onze patiënten betreft een tennisarm of tenniselleboog, waarbij sprake is van pijn aan de buitenkant van de elleboog. De pijn ontstaat door een ontsteking aan de pezen in de onderarm. Deze pijn kan uitstralen naar de onderarm, pols en hand. Een tennisarm is een misleidende naam, omdat dit verschijnsel niet alleen bij mensen voorkomt die tennissen. Het komt vaak voor bij mensen tussen de 40 en 50 jaar. Een behandelplan bij de fysio kan de klachten van uw tennisarm helpen verminderen.


Oorzaak en klachten

De oorzaak van een tennisarm is vaak overbelasting of disbalans. Dit komt bijvoorbeeld doordat u uw arm overbelast heeft of herhaaldelijk verkeerde bewegingen hebt gemaakt. Wanneer u last heeft van een tennisarm, kunt u pijnklachten of krachtverlies ervaren bij de volgende handelingen:
  • Bij het maken van een vuist;
  • Wanneer u iets optilt;
  • Wanneer u uw pols naar achteren buigt;
  • Wanneer u uw onderarm naar buiten draait.
Deze klachten kunnen worden versterkt wanneer u last heeft van stress, hypermobiliteit of een verminderde conditie. De klachten van een tennisarm kunnen u erg beperken in uw dagelijkse bezigheden.


Fysio behandeling bij een tennisarm

Een tennisarm herstelt meestal vanzelf, maar het herstel kan een lange periode in beslag nemen. Het is erg belangrijk dat u rust neemt wanneer u last heeft van een tennisarm. WillU Fysio kan u helpen wanneer u last heeft van een tennisarm met behulp van een fysio behandelplan. Wij brengen uw pijnklachten in beeld en stellen een fysio behandelplan op voor uw tennisarm. De behandeling bestaat uit een combinatie van rekkingen, massage enoefeningen, maar kan aangevuld worden met andere methoden, zoals dry needling of medical taping. Afhankelijk van uw situatie en de ernst van uw tennisarm stelt WillU Fysio een persoonlijk behandelplan op.


Neem contact met ons op

Heeft u last van een tennisarm bent u benieuwd wat WillU Fysio voor u kan betekenen? Wij streven ernaar u binnen 24 uur na aanmelding te helpen. U kunt gemakkelijk een afspraak inplannen via ons patiëntenportaal. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 0167-521020. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken.