Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Hulp bij hooikoortsRuim 4 miljoen Nederlanders hebben in meer of mindere mate last van hooikoorts. Vaak is er al van alles geprobeerd en lijkt niets te helpen. Medical Taping bij hooikoorts kan een duidelijke verlichting geven van de vervelende symptomen als een verstopte neus, een loopneus, niesbuien en tranende of rode ogen.

Hooikoortsklachten zijn een overreactie van het lichaam op het fijne stuifmeel wat gedurende het voorjaar door de lucht zweeft. Er worden automatisch antistoffen aangemaakt welke een overmatige productie van slijm door de slijmvliezen in de neus teweeg brengen. Met de eerder genoemde symptomen als gevolg. Deze symptomen worden als erg irritant ervaren, waardoor veel mensen er zo snel mogelijk vanaf willen. Medical Taping bij hooikoorts kan hiervoor de oplossing bieden! Lees hieronder hoe dit werkt.

Hoe werkt Medical Taping bij hooikoorts

Binnen het menselijk lichaam bestaan segmentale relaties tussen huid, spieren, gewrichten, organen en het regelsysteem (het zenuwstelsel). Het zenuwstelsel bestaat uit een sympathisch gedeelte (voor actie) en een parasympatisch gedeelte (voor rust en herstel).

Door middel van Medical Tape kan via huidprikkeling een reflectoire invloed uit worden geoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren. Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. Het innervatiegebied van de longen bevindt zich ter hoogte van de wervelkolom in het gebied van de 2de tot de 5de borstwervel. Door in dit gebied een tape aan te brengen, worden de hooikoortsklachten behandeld. Een mogelijke verklaring voor de vermindering van de betreffende klachten is dat het sympathische systeem op deze manier tot rust komt.

Hoe ziet het behandeltraject eruit?

In de praktijk blijkt dat na een eerste keer tapen het effect direct merkbaar is. Door na een week opnieuw te tapen is gebleken dat de klachten nog verder afnemen. Afhankelijk van het resultaat na twee behandelingen kan besloten worden eventueel nog een derde keer te tapen om het resultaat te optimaliseren. Het is de bedoeling dat de tape minimaal 5 dagen blijft zitten en dat na een week de volgende tape weer wordt aan gebracht.

Voor deze behandelmethode bent u ook bij WillU Fysio aan het juiste adres. Kim Dekkers is een bedreven fysiotherapeute in Medical Taping bij hooikoortsklachten. Neem hiervoor contact met ons op of maak gebruik van het patiëntenportaal om direct een afspraak in te plannen.