Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Onze aanpak

WillU Fysio kijkt verder dan het behandelen van de klacht van uw bewegingsapparaat. Wij hebben als doelstelling om samen met u te werken aan een gezondere toekomst. Door te kiezen voor een van onze programma’s zult u zichzelf fitter en energieker voelen zonder of met minimale fysieke beperkingen.

Wij bieden de volgende programma’s welke na, maar zeer zeker ook tijdens, uw reguliere behandelingen kunnen worden ingezet. Ze richten zich op het herstel van een klacht van uw bewegingsapparaat of herstel bij chronische vermoeidheid, fibromyalgie, burnout en oncologische revalidatie.


Programma's

Wij bieden naast reguliere fysiotherapie de volgende programma’s aan:

Small Group Revalidatie Training

In kleine groepen worden Small Group Revalidatie Trainingen gegeven. Op deze manier bieden we meer ruimte voor een optimaal herstel en behoud van resultaten met als uiteindelijke doel om klachtenvrij en vitaal te zijn.

Bij deelname aan de Small Group Revalidatie Training maken wij voor u een specifiek trainingsschema gericht op uw klacht. Dit trainingsschema word digitaal aangeleverd met filmpjes hoe de oefeningen uit te voeren. Daarnaast is er altijd persoonlijke aandacht voor uw herstel en de uitvoering van uw oefeningen door de gedurende het trainingsuur aanwezige fysiotherapeut.

Na het eerste blok van 10 weken vindt er een evaluatie plaats met uw behandelend fysiotherapeut. Op deze wijze wordt uw herstel in kaart gebracht en worden eventueel nieuwe doelstellingen gemaakt. Dit alles om ervoor te zorgen dat het programma aan blijft sluiten op uw wensen.


Wij bieden Small Group Revalidatie voor de volgende klachten:

-          Rugklachten

-          Schouderklachten

-          Heupklachten

-          Knieklachten en andere problemen van uw bewegingsapparaat.

 

Energie Plus Programma

Met behulp van het Energie Plus Programma wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut uw algehele belastbaarheid geoptimaliseerd. Mensen met chronische vermoeidheid, fibromyalgie of burnout klachten zijn vaak de balans kwijt tussen belasting en belastbaarheid, zowel fysiek als mentaal. Naarmate u dit programma volgt, zult u merken dat u beter in conditie komt, minder moe bent en rustiger wordt in uw hoofd. Dit programma geeft handvatten en brengt de balans terug tussen belasting en belastbaarheid.

Vooraf aan het programma wordt een intake gedaan waarbij aandacht is voor leefstijl, ademhaling en een inspanningstest wordt gedaan om het startniveau van het programma te bepalen. Het niveau van trainen wordt aangepast aan de hand van de ZeroCheck die dagelijks (liefst in de ochtend voor het uit bed komen) wordt gedaan middels een app. Op deze wijze wordt altijd binnen de belastbaarheid van de dag getraind.

In een periode van 18 weken wordt bij voorkeur drie keer per week getraind. Na ieder blok van 6 weken vindt er een nieuwe inspanningstest plaats om de voortgang te bepalen op het gebied van ademhaling en op het gebied van inspanning.

Na 18 weken kan er een vervolg gegeven worden aan het Energie Plus Programma wanneer nog niet het beoogde einddoel is bereikt. Wanneer het einddoel wel is bereikt na 18 weken kan ervoor gekozen worden om uw conditie te onderhouden op onze praktijk. Er kan dan gekozen worden voor een andere abonnementsvorm passend bij uw wensen. Het uiteindelijke doel van het programma is om weer fit en energiek in het leven te kunnen staan met een teruggevonden balans tussen belasting en belastbaarheid, zowel fysiek als mentaal.

Dit programma is inzetbaar bij:

-          Chronische vermoeidheid

-          Fibromyalgie

-          Burnout

-          Oncologische revalidatie

Voor meer informatie over de betreffende programma’s kunt u contact met ons opnemen via 0167-521020 of info@willufysio.nl.