Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Wanneer wel een verwijzing

In een aantal gevallen is de directe toegang niet mogelijk en heeft u alsnog een verwijzing van uw specialist of huisarts nodig. 

Dit is met name het geval voor behandelingen die vanuit de basisverzekering wordt vergoed en vallen onder de aandoeningen op de zogenaamde Chronische Lijst. In dat geval is meestal bij een eerste diagnosestelling een verwijzing van een specialist of een verpleeghuisarts nodig. Maar ook als er een onderzoek of behandeling aan huis of in een inrichting moet plaatsvinden is een verwijzing van de arts soms noodzakelijk en dat is per verzekeraar verschillend. In dat geval moet een arts expliciet op de verwijzing aangeven waarom hij/zij aan huis behandeling noodzakelijk vindt.

In de meeste gevallen zijn verwijzingen maximaal 12 maanden geldig, u vindt dat in genoemde 'Chronische Lijst'. Veel verzekeraars vinden het nodig dat fysio- of oefentherapeuten opnieuw een verwijzing aan de arts vragen om voor verlenging in aanmerking te komen. U kunt in dat geval terecht voor een vervolgverwijzing bij uw huisarts.