Achillespeesblessure

HomePijnklachtenAchillespeesblessure

Heb je last van je achillespees? Bij relatieve overbelasting van de achillespees kan het voorkomen dat deze geblesseerd raakt. Er is dan sprake van een stijf of zelfs een pijnlijk gevoel in de pees die de aansluiting vormt tussen de kuitspieren en de hak. Deze pijn kan uitstralen naar de voet of zelfs het onderbeen. Een achillespeesblessure is vaker een irritatie of beschadiging dan een werkelijke ontsteking aan de pees. Toch kan dit vervelende klachten opleveren. Gelukkig kunnen wij jouw klachten wegnemen met fysiotherapie. Wanneer je last hebt van de achillespees biedt WillU Fysio een helpende hand met een behandeling op maat.

Oorzaak en klachten

De klachten van een blessure aan de achillespees ontstaan meestal niet acuut, maar worden langzaam erger. Bij een achillespeesscheur ontstaat het letsel wel acuut. De blessure komt regelmatig voor bij sporten waarbij frequent en hevig wordt gesprongen en/of gerend, zoals atletiek, turnen, volleybal, voetbal of hockey. De volgende klachten kan je ervaren bij een achillespeesblessure:

  • Na of tijdens inspanning ervaar je pijn bij de aanhechting van de hak.
  • Bij het opstaan na een lange periode inactief te zijn geweest ervaar je een stijf gevoel.
  • De klachten lijken toe te nemen na iedere inspanning.

De klachten worden moeilijker te behandelen wanneer je wacht met het behandelen van de achillespees met fysiotherapie. Het herstel wordt dan ook lastiger. Bij WillU Fysio zetten wij ons beste beentje voor om op korte termijn te helpen met een effectieve behandeling.

Fysiotherapie voor uw achillespeesblessure

Fysio behandelingen bij een blessure aan de achillespees zijn vooral oefeningen belangrijk. Het is mogelijk om onder begeleiding te sporten of een sportschema af te stemmen. WillU Fysio helpt bij een achillespeesblessure met een compleet en persoonlijk behandelplan. Wij brengen jouw pijnklachten in beeld, vervolgens stellen wij een fysio behandelplan op.

De blessure betreft een beschadigde pees, waardoor de herstelperiode langer duurt dan bij een spierblessure. Een pees heeft namelijk een minder goede doorbloeding dan een spier. De fysiotherapie zal gericht zijn op het optimaliseren van de doorbloeding en het herstellen van de kracht van de achillespees. Dit gebeurt altijd onder begeleiding van één van onze specialisten.

Neem contact met ons op

Heb je last van een achillespeesblessure en ben je benieuwd wat WillU Fysio voor jou kan betekenen? Plan gemakkelijk een afspraak in via onze website. Wij streven ernaar om binnen 24 uur na aanmelding te helpen. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 0167-521020. Je bent ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken.

WillU-Fysio-logo-L

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.