Artrose

HomePijnklachtenArtrose

Artrose is een aandoening aan de gewrichten, vaak aan de heup en de knie. Kenmerkend voor artrose is de pijn en stijfheid die aanwezig is bij een beweging. Bij artrose aan de heup zit de pijn voornamelijk aan de voorkant en zijkant van de heup. Bij knieartrose zit de pijn rondom de knie. Bij artrose wordt het kraakbeen in het gewricht aangetast. Met behandeling door middel van fysiotherapie worden de klachten van artrose verminderd. Wanneer je last hebt van artrose, staan de fysiotherapeuten van WillU Fysio voor je klaar.

Oorzaken van artrose

Niet iedereen krijgt te maken met artrose. Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan een hoger risico op artrose. De meest belangrijke factor is leeftijd: hoe ouder je wordt, hoe groter de kans op artrose. Ook spelen genen een rol. Wanneer artrose vaker voorkomt in de familie, is de kans groter dat ook jij artrose krijgt. Naast leeftijd en genetische aanleg zijn overige factoren:

  • Overgewicht
  • Eerdere blessures aan het betreffende gewricht
  • Beroep
  • Gewrichtsontstekingen en -aandoeningen
  • Laxiteit

Klachten

Allereerst ervaren veel mensen met artrose pijnklachten bij bewegen. Een andere klacht die vaak voorkomt is stijfheid van het gewricht. Deze stijfheid verdwijnt vaak bij voldoende beweging. Naast pijn kunnen ook andere klachten voorkomen, zoals:

  • Beperkte bewegingsvrijheid
  • Krakend geluid bij bewegen
  • Stijfheid/ochtendstijfheid
  • Spierzwakte

Deze klachten zullen geleidelijk ontstaan maar kunnen in de loop van de tijd verergeren.

Behandeling van artrose met fysiotherapie

Artrose is helaas niet volledig te genezen met fysiotherapie. Wel vermindert de pijn en versoepelen de gewrichten met een gerichte fysiobehandeling. WillU Fysio beschikt over zeer ervaren fysiotherapeuten met ieder eigen specialiteiten. Zij zetten hun beste beentje voor om een passend behandelplan op te zetten. Na aanmelding via onze website plannen we jouw intake. Gedurende de intake stellen we vast waar de klachten zich bevinden. Vervolgens stellen we een persoonlijk behandelplan op. Het bieden van persoonlijke begeleiding is wat onze praktijk beweegt. Naast fysiotherapie bieden wij ook diverse trainingsgroepen aan, waarmee je voldoende in beweging blijft. Ook onze trainingsgroepen.

Fysiotherapie bij artrose van de knie en heup wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Er is namelijk aangetoond dat door middel van fysiotherapie een operatie kan worden uitgesteld. Om deze reden vergoeden zorgverzekeraars 12 behandelingen per jaar vanuit de basisverzekering.

Contact met WillU Fysio

Heb je vragen over een behandeling met fysiotherapie bij artrose? Of heb je last van andere pijnklachten? Neem contact met ons op door te bellen naar 0167 521020 of door te mailen naar info@willufysio.nl. Wij vertellen graag meer over een geschikte fysiotherapie behandeling bij artrose.

Logo WillU Fysio

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.