Etalagebenen

HomePijnklachtenEtalagebenen

Pijn, kramp of een doof gevoel in je benen? Dit zijn veel voorkomende klachten bij etalagebenen. Vaak ontstaan de klachten tijdens het lopen, wanneer u even rust neemt, verdwijnen de klachten weer. Vandaar ook de naam etalagebenen. Wanneer je last hebt van etalage benen, ook wel claudicatio intermittens, kun je het beste contact op nemen met een fysiotherapeut van WillU Fysio.

Conny Robbeson en Ralph van Dooren zijn gespecialiseerd in het behandelen van claudicatio intermittens. Zij zijn aangesloten bij het Chronisch Zorgnet en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Door middel van gerichte claudicatio therapie gaan ze samen met jouw de strijd aan tegen etalagebenen. Door middel van claudicatio therapie helpen we jou van je klachten af.

Oorzaken en symptomen etalagebenen

Etalage benen ontstaan door een vernauwing in de slagader naar of in je benen. Er vindt verkalking in de slagader plaats waardoor het bloed minder goed erdoorheen kan stromen. Hierdoor ontstaat er kramp of een doof gevoel.

De klachten van claudicatio intermittens zoals pijn of kramp, kan je voelen in de voet, kuit, het dijbeen of de bil.

Voor het verminderen van de klachten van claudicatio intermittens is een behandeling door een fysiotherapeut van WillU Fsyio aan te raden.

 

Behandeling van claudicatio intermittens

Voor het verminderen van de klachten van claudicatio intermittens zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Wanneer de klachten nog niet heel erg heftig zijn, is een behandeling bij een fysiotherapeut voldoende.

Onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut krijg je looptraining. Tijdens deze behandeling is het belangrijk om veel te lopen. Steeds een stukje meer zodat uiteindelijk de klachten afnemen of zelfs helemaal weg zijn. Dan kan jij ook weer langere afstanden lopen zonder pijnlijke benen.

Wanneer je vermoedt dat je last hebt van etalagebenen is het raadzaam om eerst de huisarts te raadplegen. De huisarts bepaalt in eerste instantie wat het beleid zal zijn door metingen uit te voeren. Indien fysiotherapie een optie is zal de huisarts hiervoor een verwijzing uitschrijven. In dit geval is een verwijzing noodzakelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen.

 

Maak een afspraak

Heb je last van etalagebenen en wil je daar graag wat aan doen? Maak dan een afspraak met een van onze gespecialiseerde therapeuten. Zij bespreken je klachten en maken op basis daarvan een behandelplan op.

Je kunt eenvoudig via de website een afspraak inplannen of telefonisch contact opnemen via 0167-521020.

Logo WillU Fysio

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.