Frozen shoulder

HomePijnklachtenFrozen shoulder

Veel van onze patiënten ervaren klachten van een frozen shoulder. Hierbij hebben patiënten last van pijn in en rondom de schouder. De zeurende pijn is vrijwel continu aanwezig en kan verergeren bij plotselinge bewegingen. Een frozen shoulder is effectief te behandelen met behulp van fysiotherapie. WillU Fysio in Dinteloord is gespecialiseerd in schouder- en sportrevalidatie. Onze fysiotherapie specialisten zetten hun beste beentje voor een frozen shoulder te behandelen.

Hoe ontstaat een frozen shoulder?

Een frozen shoulder kan op twee manieren ontstaan, namelijk spontaan zonder aanleiding of als gevolg van een eerder letsel. Denk hierbij aan letsel door een operatie, trauma of slijmbeursontsteking. Bij een frozen shoulder is sprake van een kapselontsteking, waardoor het kapsel verkort raakt. Wanneer het kapsel te kort is, kan de kop niet goed bewegen. Dit verklaart de typische pijnklachten. De klachten zijn in drie fases onder te verdelen:

  • Fase 1: Verstijving. Tijdens de eerste weken of maanden treedt verstijving op, waarbij de beweeglijkheid afneemt. Deze fase gaat gepaard met toenemende pijnklachten.
  • Fase 2: Bevriezing. De pijn neemt geleidelijk af, maar het gewricht blijft stijf aanvoelen. Deze fase kan meerdere maanden duren.
  • Fase 3: Ontdooiing. De pijn neemt verder af en de beweeglijkheid neemt weer toe. Deze fase kan enkele maanden of soms zelfs jaren duren.

Schouder klachten behandelen met fysiotherapie bij WillU Fysio

Een frozen shoulder herstelt meestal vanzelf, maar het herstel kan soms best lang duren. Versnel het proces van herstel van een frozen shoulder met behulp van fysiotherapie door onze specialisten. Bij WillU Fysio stellen wij een persoonlijk behandelplan op met fysiotherapie voor jouw klachten. Op deze manier heb je zo kort mogelijk last van de vervelende pijnklachten aan je schouder en kan je snel weer vrij bewegen.

Neem contact met WillU Fysio op

Heb je last van pijnklachten in je schouder en ben je benieuwd wat WillU Fysio kan betekenen? Wij helpen graag met een persoonlijk behandelplan en behandeling door onze specialisten in onze praktijk in Dinteloord. Plan gemakkelijk een afspraak in via onze website. Je kan ook telefonisch contact op nemen via 0167-521020. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken of om je vragen te stellen over de schouder behandelingen.

Logo WillU Fysio

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.