Hamstring

HomePijnklachtenHamstring

De hamstring is een groep van drie spieren die aan de achterkant van het been zitten. Door overbelasting of het maken van een verkeerde beweging kan een van de spieren van de hamstring inscheuren of verrekken. Een hamstring blessure komt vaak voor bij sporten zoals voetbal, hockey en atletiek. Wanneer je last hebt van een hamstringblessure, steekt WillU Fysio de handen uit de mouwen!

Soorten hamstringblessures

Er zijn twee soorten hamstringblessures: de acute vorm en de chronische vorm. De acute vorm is herkenbaar vanwege onmiddellijke pijn die duidelijk aan te wijzen is aan de achterkant van het bovenbeen. Deze vorm wordt vaak gezien als een sportblessure, en kan ontstaan door een plotselinge krachttoename of versnelling.

De chronische vorm is een blessure waarbij de pijn geleidelijk toeneemt en die in het begin lastig te herkennen is. Deze vorm wordt vaak veroorzaakt door bij het hardlopen langdurig en herhaaldelijk een verkeerde beweging te maken.

Wanneer je last hebt van een hamstringblessure kunnen de volgende klachten voorkomen:

  • Plotseling optredende pijn, vaak met een gevoel van kramp.
  • Gedeukte en/of gezwollen spier boven of onder het bovenbeen.
  • Een blauwe verkleuring na een kort verstreken periode.
  • Langdurige stijfheid van de getroffen plek.

Fysiotherapie voor uw hamstring

De eerste behandeling die vaak toegepast wordt, is het rekken en versterken van de hamstring met fysiotherapie. Daarbij worden de spieren getraind zodat deze weer volledig te belasten zijn. De focus ligt meer op het versterken van de spieren dan op het rekken van de spieren. Bij het rekken van de hamstring is het belangrijk dat de belasting langzaam en geleidelijk wordt opgevoerd. WillU Fysio kan helpen wanneer je last hebt van een hamstring blessure. Wij stellen een behandelplan met fysiotherapie op om de pijnklachten te verminderen. Wij brengen de pijnklachten in beeld en stellen een persoonlijk behandelplan op. 

Bij het uitvoeren van de oefeningen is pijn het belangrijkste signaal om te minderen of zelfs te stoppen. De pijngrens mag niet worden overschreden omdat dit de spieren permanent kan beschadigen. Bij WillU Fysio wordt het schema geleidelijk opgebouwd op advies van één van onze ervaren fysiotherapeuten. Wij beschikken over therapeuten met diverse specialisaties die hun beste beentje voorzetten om een passende behandeling te bieden.

Neem contact met ons op

Heb je last van een hamstring blessure en ben je benieuwd wat WillU Fysio kan betekenen? Plan eenvoudig een afspraak in via de patiëntenportaal. Wij streven ernaar om binnen 24 uur na aanmelding te helpen. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 0167-521020. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken.

WillU-Fysio-logo-L

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.