Hernia fysiotherapie

HomePijnklachtenHernia fysiotherapie

Heb je last van je been, onderrug of bil? Dit zijn symptomen die kunnen voortkomen uit een hernia. Dit is een uitpuiling van een schijf tussen je wervels. Deze drukt op de zenuwen wat pijn kan veroorzaken. De zenuwen lopen voornamelijk vanuit je rug richting je been en voet. Daarom staat pijn in het been bij een hernia op de voorgrond. WillU Fysio zorgt ervoor dat je klachten verminderen met een behandeling op maat. Het is natuurlijk niet altijd zo dat wanneer je pijn hebt in het been er sprake is van een hernia. De ervaren fysiotherapeuten van WillU Fysio zijn in staat om door middel van een lichamelijk onderzoek een goede inschatting te maken of er sprake is van een hernia of dat de beklemming van de zenuw vanuit een andere structuur komt.

Symptomen van een hernia

De symptomen van een hernia kunnen verschillen van een branderig of doof gevoel tot scherpe pijnscheuten. Deze pijn voel je voornamelijk in je onderrug, wat door kan stromen tot je onderbeen en voet.

Bij bepaalde houdingen of bewegingen kunnen de hernia klachten erger worden. Van langdurig staan en zitten is bekend dat dit een verergering van de klachten kan doen optreden.

Herken jij de symptomen van een hernia? Dan is het verstandig om een onderzoek te laten doen bij de Fysiotherapeuten van WillU Fysio. Indien zij denken dat fysiotherapeutische behandeling verlichting van de klachten kan geven zullen zij samen met u een persoonlijk behandelplan opstellen om uw klachten te verhelpen. Wanneer is vastgesteld dat het om een hernia gaat, kan fysiotherapie helpen om de klachten te verminderen.

Fysiotherapie bij een hernia

In eerste instantie zal de behandeling gericht zijn op het verminderen van de pijn. Vervolgens zal er een oefenprogramma worden opgesteld waarmee we je rug weer zo sterk mogelijk gaan maken. De behandeling zorgt voor de lange termijn voor een blijvend herstel. Samen maken we een inschatting van wat er nodig is om jouw klachten te behandelen. Je kunt rekenen op goede en vertrouwde zorg!

Heb je nog vragen?

Heb je vragen over bepaalde symptomen van een hernia? Of wil je weten hoeveel behandelingen je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0167-521020 of stuur een mail naar info@willufysio.nl. Het is ook mogelijk om zelf een afspraak in te plannen!

Logo WillU Fysio

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.