Hielspoor

HomePijnklachtenHielspoor

Heb je last van hielspoor en ben je op zoek naar fysiotherapie? De therapeuten van WillU Fysio bieden graag een helpende hand! Hielspoorklachten komen voort uit de voetzoolpees die de voorvoet met de hiel verbindt. De pijn komt van overbelasting en zit op de plek waar de pees aan het hielbeen vastzit.

Klachten en oorzaken

Hielspoor kenmerkt zich door een felle, scherpe pijn aan de onderkant van de voet wanneer je erop staat of loopt. De pijnklachten zijn voornamelijk aanwezig bij het staan en lopen, aan het begin van een training of wanneer met blote voeten op een harde ondergrond gelopen wordt.

Hielspoorklachten ontstaan door tijdelijke of langdurige overbelasting van de voetzoolpees. Door overbelasting gaat de aanhechting van de pees aan het hielbeen onder spanning staan en gaat deze irriteren en ontsteken.

De kans op overbelasting is groter:

  • bij een afwijkende vorm of stand van de voeten
  • wanneer je looppatroon verkeerd is
  • bij overgewicht
  • bij hardlopen op een harde ondergrond
  • bij werk waar je lang moet staan
  • na een lange wandeling wanneer je dit niet gewend bent
  • bij sporters die veel springen of hardlopen

Hielspoor behandeling met fysiotherapie

Hielspoor is vaak goed te behandelen, de behandeltijd kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. In sommige gevallen gaat hielspoor vanzelf over, al zal een specialistische behandeling dit proces versnellen. Er zijn verschillende behandelingen voor hielspoor. Vaak wordt rust aangeraden om de overbelasting te verminderen. Zorg ervoor dat je rust pakt bij pijnklachten. Bij een afwijkende vorm of stand van de voeten kunnen corrigerende steunzolen de oplossing zijn. De specialisten van WillU Fysio steken de handen graag uit de mouwen voor een persoonlijk behandelplan.

Neem contact met ons op

Wil je weten welke behandeling het best bij je past? Plan direct een afspraak in via onze site. Liever telefonisch contact? Wij zijn bereikbaar op 0167-521020. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken.

Logo WillU Fysio

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.