Schouder

HomePijnklachtenSchouder

Schouderklachten zijn veel voorkomende lichamelijke klachten waarmee patiënten naar de fysio gaan. Heb jij schouderklachten en kun je jouw schouder moeilijk bewegen door de pijn? Dit kan verschillende oorzaken hebben, doordat er diverse schouderklachten zijn. Het maakt niet uit welke klachten je ervaart; onze fysiotherapeuten helpen je er graag vanaf!

Verschillende soorten schouderklachten

Er zijn verschillende soorten schouderklachten die behandeld kunnen worden door de fysio. Hieronder worden verschillende aandoeningen benoemd en kort beschreven:

Impingement Syndroom van de schouder

In het schoudergewricht zitten verschillende pezen en een slijmbeurs. Wanneer een inklemming ontstaat tussen schouderdak en schouderkop kan dit pijn veroorzaken van de pezen of de slijmbeurs.

Slijmbeursontsteking in de schouder

Als gevolg van het impingement syndroom kan er een slijmbeursontsteking ontstaan. Een inklemming hoeft niet altijd de oorzaak te zijn. Een slijmbeursontsteking kan namelijk ook zomaar ontstaan. Een slijmbeursontsteking wordt gekenmerkt door hevige pijnklachten rondom het schoudergewricht.

Schouderluxatie

Schouderluxatie, beter bekend als schouder ‘uit de kom’, komt veel voor bij sporten. Het kenmerkt zich door het scheuren of verrekken van het bindweefsel rondom het schoudergewricht.

Schouderinstabiliteit

Schouderinstabiliteit is te herkennen aan overmatige beweeglijkheid van de schouder. Dit is een veel voorkomende blessure en komt door zwak of slap bindweefsel rondom het schoudergewricht.

Frozen shoulder

Bij een frozen shoulder is sprake van een kapselontsteking, waardoor het kapsel verkort raakt. Wanneer het kapsel te kort is, kan het schoudergewricht niet goed bewegen en ontstaan vaak ernstige bewegingsbeperkingen met vervelende gevolgen binnen het dagelijkse leven. Herstel van een frozen shoulder neemt vaak lange tijd in beslag.

Schouderklachten behandelen met fysiotherapie

De oorzaak van de klacht bepaalt welke behandeling nodig is om de klacht te verhelpen. Bij een behandeling door een specialist van WillU Fysio zal eerst gekeken worden welke klachten je hebt en wat de oorzaken hiervan zijn. Vervolgens stelt onze specialist een persoonlijk behandelplan op. Eventueel kunnen wij bij het diagnosticeren gebruik maken van echografie.

Neem contact met ons op

Heb jij schouderklachten en ben je benieuwd wat WillU Fysio kan betekenen? Je kunt direct een afspraak inplannen via onze site. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op 0167-521020. Uiteraard ben je ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken.

Logo WillU Fysio

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.