Tennisarm

HomePijnklachtenTennisarm

Een veel voorkomende klacht onder onze patiënten is een tennisarm of tenniselleboog, met pijn aan de buitenkant van de elleboog. De pijn ontstaat door een ontsteking aan de pezen in de onderarm. Deze pijn kan uitstralen naar de onderarm, pols en hand. “Hè, maar ik tennis helemaal niet?” Dat kan! Een tennisarm is een misleidende naam, omdat het verschijnsel niet alleen voorkomt bij mensen die tennissen. Het komt vaak voor bij mensen tussen de 40 en 50 jaar. Een behandelplan bij de fysio kan de klachten van je tennisarm helpen verminderen.

Oorzaak en klachten

De oorzaak van een tennisarm is vaak overbelasting of disbalans. Dit komt bijvoorbeeld doordat je je arm hebt overbelast of herhaaldelijk verkeerde bewegingen hebt gemaakt. Wanneer je  hier last van hebt, kun je pijnklachten of krachtverlies ervaren bij de volgende handelingen:

  • Bij het maken van een vuist.
  • Wanneer je iets optilt.
  • Wanneer je je pols naar achteren buigt.
  • Wanneer je je onderarm naar buiten draait.

Deze klachten kunnen worden versterkt wanneer je last hebt van stress, hypermobiliteit of een verminderde conditie. De klachten van een tennisarm kunnen je erg beperken in je dagelijkse bezigheden. Daarom is het van belang dat je snel actie onderneemt! Heb je hier last van? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak bij WillU Fysio in Dinteloord.

Fysiotherapie behandeling bij een tennisarm

Een tennisarm herstelt meestal vanzelf, maar het herstel kan een lange periode in beslag nemen. Het is erg belangrijk dat je rust neemt wanneer je last hebt van een tennisarm. WillU Fysio kan je helpen met behulp van een fysio behandelplan. Wij brengen je pijnklachten in beeld en stellen een fysio behandelplan op voor je tennisarm. De behandeling bestaat uit een combinatie van rekkingen, massage en oefeningen, maar kan worden aangevuld met andere methoden, zoals dry needling of medical taping. Afhankelijk van je situatie en de ernst van je tennisarm stelt WillU Fysio een persoonlijk behandelplan op.

Neem contact op met WillU Fysio

Of je nu tennist of niet, als je last hebt van een tennisarm kan WillU Fysio je helpen. Plan jouw afspraak eenvoudig in via de website. Liever bellen? Je kunt ons bereiken op 0167-521020. Uiteraard bent je ook van harte welkom in onze praktijk om een afspraak te maken of als je vragen hebt over de behandeling.

Logo WillU Fysio

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.