corona fysiotherapie

HomeSpecialisatiescorona fysiotherapie

Symptomen van COVID-19

De symptomen van het virus zijn inmiddels goed bekend onder de meeste mensen. Er zijn mensen die ziek zijn zonder symptomen. De meest voorkomende klachten lijken echter op een verkoudheid. Met koorts en een droge hoest. Maar ook reuk- of smaakverlies. Helaas zijn er mensen die ernstige benauwdheid ervaren en daarom op de intensive care terecht komen. In onze praktijk vragen wij onze patiënten altijd om ons enkel te bezoeken wanneer zij klachtenvrij zijn en wanneer zij niet in contact zijn geweest met coronapatiënten. Heb je klachten, dan kun je je altijd gratis laten testen via de GGD.

Revalidatie na corona

Hoewel sommige mensen vrij snel herstellen van corona, kan de revalidatie bij anderen veel langer duren. Corona fysiotherapie speelt een grote rol in revalidatie. Bij patiënten die op de intensive care hebben gelegen, zien we vaak problemen met de longfunctie en zwakte van spieren. Ook kunnen zij pijn en/of stijfheid aan de gewrichten of extreme vermoeidheid ervaren. Wanneer je hier last van hebt, is het van belang dat je hieraan werkt. Onder begeleiding van een corona fysiotherapeut. Wij staan voor je klaar om te helpen bij revalidatie na corona. Samen werken we aan een gezond herstel.

COPD en astma

Mensen met astma en COPD moeten extra opletten voor corona. De ziekte veroorzaakt milde of matige luchtwegklachten. Dit kan voor mensen met onderliggende gezondheidsproblemen, zoals COPD of astma, extra gezondheidsklachten opleveren. Wij zijn al jaren gespecialiseerd in COPD fysiotherapie en hebben ons aanvullend gespecialiseerd in corona fysiotherapie. Zo kunnen we iedereen op de juiste manier helpen. Met een behandelplan op maat.

Wat houdt corona fysiotherapie in?

Wanneer je bij onze corona therapeut, stelt zij een persoonlijk behandelplan op. Daarbij wordt gekeken naar jouw specifieke klachten. Met behulp van passende oefeningen werken we aan conditie en spierkracht. Dit kan ervoor zorgen dat benauwdheid verdwijnt of minder wordt of dat je minder vermoeidheid ervaart. Na afloop van de behandelingen is het ook mogelijk om onder begeleiding te blijven trainen in de vorm van Small Group Revalidatie Training.

Vergoeding fysio na corona

De basisverzekering is uitgebreid voor mensen die ernstig ziek zijn geweest door het virus. Ex-coronapatiënten met langdurige klachten kunnen minimaal zes maanden lang gebruik maken van fysiotherapie met een maximum van vijftig behandelingen. Dit geldt voor mensen die op de reguliere ziekenhuisafdeling hebben gelegen of die thuis ernstig ziek zijn geweest. Voor mensen die op de intensive care hebben gelegen, geldt een ander revalidatietraject. Weten of jij recht hebt op aanvullende corona fysiotherapie uit je basisvergoeding? Neem contact op met je zorgverzekering of laat een indicatie doen door de huisarts.

Onze specialisten

Conny fysiotherapeut Dinteloord

Conny Robbeson

Logo WillU Fysio

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.