Oedeem fysiotherapie

HomeSpecialisatiesOedeem fysiotherapie

Wanneer oedeemfysiotherapie?

Wanneer er sprake is van een lymfoedeem of lipoedeem kunnen onze specialisten dit behandelen. Er zijn verschillende technieken en behandelingen om de ophopingen en de klachten te verminderen. Waaronder lymfedrainage therapie, compressietherapie en oefentherapie.

Lymfedrainage therapie

lymfedrainage therapie bestaat uit oefeningen of een zachte massagetechniek waarbij de lymfevaten worden gestimuleerd. Wisselingen in druk zorgen dat het opgehoopte lymfevocht weer terug kan stromen naar de lymfevaten. De techniek bestaat uit een drukfase en een drukloze fase. De eerste fase opent de lymfevaten en de tweede sluit ze weer. In de beginfase kan na de behandeling het lichaamsdeel gezwachteld worden om te voorkomen dat het lymfevocht alsnog terugstroomt. In de vervolgfase beperkt een elastische kous een terugkeer van het oedeem.

Compressietherapie

Compressietherapie is een andere techniek die we gebruiken bij de behandeling van oedeem. Hierbij maken we gebruik van speciale drukverbanden of compressiekousen om de druk op de bloedvaten en het lymfestelsel te verhogen. Dit helpt het vocht af te voeren en voorkomt dat er nieuw vocht ophoopt.

Oefentherapie

Naast deze behandelingen biedt WillU Fysio ook oefentherapie aan. Hierbij helpen we onze patiënten bij het uitvoeren van speciale oefeningen die gericht zijn op het stimuleren van de doorbloeding en het afvoeren van vocht. Door regelmatig te oefenen kunnen onze patiënten hun mobiliteit en kracht verbeteren en hun oedeem verminderen.

Oedeemfysiotherapie bij WillU Fysio

Onze oedeem therapeut is niet alleen gespecialiseerd in het behandelen van oedeem, maar ook in het geven van advies en voorlichting aan onze patiënten. We leggen uit wat oedeem is, wat de oorzaken zijn en hoe het kan worden behandeld. We geven ook advies over hoe onze patiënten hun oedeem kunnen verminderen en voorkomen, bijvoorbeeld door het dragen van compressiekousen of het vermijden van bepaalde activiteiten die oedeem kunnen veroorzaken.

Afspraak maken voor oedeemfysiotherapie bij WillU Fysio

Bij WillU Fysio in Dinteloord streven we ernaar om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. We werken samen met andere zorgverleners om ervoor te zorgen dat onze patiënten de juiste diagnose en behandeling krijgen. We luisteren naar onze patiënten en passen onze behandelingen aan op hun individuele behoeften. En we zorgen ervoor dat onze patiënten altijd op de hoogte zijn van hun voortgang en de verwachte resultaten van hun behandeling.

Je kunt voor oedeemfysiotherapie terecht bij onze gespecialiseerde fysiotherapeute Conny Robbeson. Via onze website plan je eenvoudig jouw intake of afspraak in op een datum en tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Onze specialisten

Conny fysiotherapeut Dinteloord

Conny Robbeson

Logo WillU Fysio

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.