Oedeem fysiotherapie

HomeSpecialisatiesOedeem fysiotherapie

Wat is oedeemtherapie?

Onze oedeemfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van oedeem. We gebruiken verschillende technieken en behandelingen om oedeem te verminderen, waaronder manuele lymfedrainage, compressietherapie en oefentherapie. 

Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij we het lymfestelsel stimuleren om vocht af te voeren. Dit doen we door zachte, ritmische bewegingen te maken op de huid, in de richting van de lymfeklieren. Deze behandeling is effectief bij de behandeling van lymfoedeem, maar kan ook worden gebruikt bij andere soorten oedeem.

Compressietherapie is een andere techniek die we gebruiken bij de behandeling van oedeem. Hierbij maken we gebruik van speciale drukverbanden of compressiekousen om de druk op de bloedvaten en het lymfestelsel te verhogen. Dit helpt het vocht af te voeren en voorkomt dat er nieuw vocht ophoopt.

Naast deze behandelingen bieden we ook oefentherapie aan. Hierbij helpen we onze patiënten bij het uitvoeren van speciale oefeningen die gericht zijn op het stimuleren van de doorbloeding en het afvoeren van vocht. Door regelmatig te oefenen kunnen onze patiënten hun mobiliteit en kracht verbeteren en hun oedeem verminderen.

 

Oedeem therapie bij WillU Fysio

Onze oedeemfysiotherapeuten zijn niet alleen gespecialiseerd in het behandelen van oedeem, maar ook in het geven van advies en voorlichting aan onze patiënten. We leggen uit wat oedeem is, wat de oorzaken zijn en hoe het kan worden behandeld. We geven ook advies over hoe onze patiënten hun oedeem kunnen verminderen en voorkomen, bijvoorbeeld door het dragen van compressiekousen of het vermijden van bepaalde activiteiten die oedeem kunnen veroorzaken.

 

Maak een afspraak

Bij WillU Fysio in Dinteloord streven we ernaar om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. We werken samen met andere zorgverleners om ervoor te zorgen dat onze patiënten de juiste diagnose en behandeling krijgen. We luisteren naar onze patiënten en passen onze behandelingen aan op hun individuele behoeften. En we zorgen ervoor dat onze patiënten altijd op de hoogte zijn van hun voortgang en de verwachte resultaten van hun behandeling. 

Je kunt jouw intakegesprek bij WillU Fysio eenvoudig online inplannen. Op een datum en tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Onze specialisten

WillU-Fysio-logo-L

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.