Energie Plus programma

HomeTrainingsgroepenEnergie Plus programma

Met behulp van het Energie Plus Programma wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut je algehele belastbaarheid geoptimaliseerd. Mensen met chronische vermoeidheid, fibromyalgie of spanning gerelateerde klachten zijn vaak de balans kwijt tussen belasting en belastbaarheid, zowel fysiek als mentaal. Naarmate je dit programma volgt, merk je dat je een betere conditie krijgt, minder moe bent en rustiger wordt in je hoofd. Dit programma geeft handvatten en brengt de balans terug tussen belasting en belastbaarheid.

Energie plus programma

Energie plus programma

Vooraf aan het programma wordt een intake gedaan waarbij aandacht is voor leefstijl, ademhaling en een inspanningstest wordt gedaan om het startniveau van het programma te bepalen. Het niveau van trainen wordt aangepast aan de hand van de ZeroCheck die dagelijks (liefst in de ochtend voor het uit bed komen) wordt gedaan middels een app. Op deze wijze wordt altijd binnen de belastbaarheid van de dag getraind.

In een periode van 18 weken wordt bij voorkeur drie keer per week getraind. Na ieder blok van 6 weken vindt er een nieuwe inspanningstest plaats om de voortgang te bepalen op het gebied van ademhaling en op het gebied van inspanning.

Na 18 weken kan er een vervolg gegeven worden aan het Energie Plus Programma wanneer nog niet het beoogde einddoel is bereikt. Wanneer het einddoel wel is bereikt na 18 weken kan ervoor gekozen worden om de conditie te onderhouden op onze praktijk. Er kan dan gekozen worden voor een andere abonnementsvorm passend bij jouw wensen. Het uiteindelijke doel van het programma is om weer fit en energiek in het leven te kunnen staan met een teruggevonden balans tussen belasting en belastbaarheid, zowel fysiek als mentaal.

Dit programma is inzetbaar bij:

  • Chronische vermoeidheid
  • Fibromyalgie
  • spanning gerelateerde klachten
  • Oncologische revalidatie

Voor meer informatie over de betreffende programma’s kan je contact met ons opnemen via 0167-521020 of info@willufysio.nl.