Bezig met laden...
afbeelding leeg
afbeelding
afbeelding

Fysiotherapie bij artrose

Artrose is een aandoening aan de gewrichten, vaak aan de heup en de knie. Kenmerkend voor artrose is de pijn en stijfheid die aanwezig is bij het starten van een beweging. Bij artrose aan de heup zit de pijn voornamelijk aan de voorkant en zijkant van de heup. Bij knieartrose zit de pijn rondom de knie. Bij artrose wordt het kraakbeen in het gewricht aangetast. Met behandeling door middel van fysiotherapie kunnen de klachten van artrose verminderd worden. Wanneer u last heeft van artrose, helpen de fysiotherapeuten van WillU Fysio u graag.


Oorzaken

Niet iedereen krijgt te maken met artrose. Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan een hoger risico op artrose. De meest belangrijke factor is leeftijd: hoe ouder u wordt, hoe groter de kans op artrose. Ook spelen genen een rol. Wanneer in uw familie artrose vaker voorkomt, is de kans groter dat u ook artrose krijgt. Naast leeftijd en genetische aanleg zijn overige factoren:

-          Overgewicht

-          Eerdere blessures aan het betreffende gewricht

-          Beroep

-          Gewrichtsontstekingen en -aandoeningen

-          Laxiteit

Klachten

Allereerst ervaren veel mensen met artrose pijnklachten bij bewegen. Een andere klacht die vaak voorkomt is stijfheid van het gewricht. Deze stijfheid verdwijnt vaak wanneer men voldoende beweegt. Naast pijn kunnen ook andere klachten ervaren worden, zoals:

-          Beperkte bewegingsvrijheid

-          Krakend geluid bij bewegen

-          Stijfheid/ochtendstijfheid

-          Spierzwakte

Deze klachten zullen geleidelijk ontstaan maar kunnen in de loop der tijd verergeren.

Behandeling van artrose met fysiotherapie

Artrose is helaas niet volledig te genezen met fysiotherapie. Wel kan fysiotherapie bij artrose ervoor zorgen dat de pijn vermindert en de gewrichten versoepelen. WillU Fysio beschikt over zeer ervaren fysiotherapeuten met ieder eigen specialiteiten. Wanneer u zich heeft aangemeld via ons patiëntenportaal, zullen wij een intake met u inplannen. Gedurende de intake stellen we vast waar de klachten zich bevinden en stellen we een persoonlijk behandelplan voor u op. Onze praktijk kenmerkt zich door de zeer persoonlijke aanpak. Naast fysiotherapie bieden wij ook diverse trainingsgroepen aan, waarmee u voldoende in beweging kunt blijven. Hier kunnen wij u ook over adviseren.

Daarnaast wordt fysiotherapie bij artrose van de knie en heup vergoed vanuit de basisverzekering. Er is namelijk aangetoond dat door middel van fysiotherapie een operatie kan worden uitgesteld. Daarom vergoeden zorgverzekeraars 12 behandelingen per jaar vanuit de basisverzekering.

 

Contact

Heeft u vragen over een behandeling met fysiotherapie bij artrose? Of heeft u last van een andere aandoening? U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 0167 521020 of door te mailen naar info@willufysio.nl. Wij vertellen u graag meer over een geschikte fysiotherapie behandeling bij artrose.