Rug

HomePijnklachtenRug

Het grootste deel van de Nederlandse bevolking krijgt ooit te maken met lage rugpijn of pijn in de onderrug. Soms ontstaat het acuut en soms kent de lage rugpijn een sluimerend verloop. In veel gevallen is de rugpijn binnen een week weer verdwenen, maar soms ook niet. Bij langdurige lage rugklachten kan fysiotherapie van WillU Fysio je helpen.

Rugpijn wordt onderverdeeld in 2 categorieën:

  1. Specifieke lage rugpijn, te onderscheiden in:
  • Lumbaal Radiculair Syndroom, in de volksmond een ‘hernia’. Er is sprake van uitstraling in het been tot voorbij de knieholte, mogelijk gepaard gaand met gevoels- en motorische stoornissen.
  • Rugpijn als gevolg van ernstige onderliggende aandoeningen, zoals bijvoorbeeld wervelfracturen, reumatische ziektebeelden en (uitzaaiingen) bij kanker.
  1. A-specifieke lage rugpijn:
  • In 90% van de gevallen is er sprake van aspecifieke lage rugpijn. Er is geen duidelijk aanwezige specifieke oorzaak zoals eerder beschreven. Pijn in de lage rug en de bil staat op de voorgrond, soms in combinatie met uitstraling in het bovenbeen. De pijn kan verergeren door bepaalde houdingen of bewegingen.

Lage rugpijn behandeling bij WillU Fysio

De juiste behandeling van rugpijn is belangrijk om snel weer van je pijn af te zijn. Dit zodat je snel weer pijnvrij kunt bewegen en je dagelijkse activiteiten kunt doen. Niet alleen is snel herstellen belangrijk, juist een duurzaam en blijvend herstel is van belang. Nu en in de toekomst. De behandeling van WillU Fysio richt zich erop om pijn in de onderrug weg te nemen en om zoveel mogelijk te voorkomen dat je in de toekomst weer last krijgt.

Onze behandeling is toegesneden op de ernst van jouw rugpijn en biedt je de beste garantie op een spoedig en zo veel mogelijk blijvend herstel. Nu en op lange termijn. Je kunt rekenen op goede en vertrouwde zorg.

 

In de praktijk gaan we van start met een screening van jouw lage rugpijn, op deze manier bepalen we hoe ernstig en hevig de rugpijn is. Zo kunnen we een inschatting maken hoeveel behandelingen er nodig zijn om je van jouw klachten af te helpen.

Persoonlijk behandelplan

Geen rugpijn is hetzelfde en daarom bieden wij voor iedereen een persoonlijk behandelplan. Gebaseerd op de vooraf uitgevoerde screening en jouw hulpvraag. Tijdens het behandelproces meten we de voortgang en de afname van pijn.

Bijna 90% van de patiënten door ons behandeld voor lage rugpijn is aan het einde van het behandelproces veel verbeterd of volledig hersteld. Daarnaast is ruim 85% absoluut of zeer tevreden over het totale behandelproces.

Heb jij last van lage rugpijn en wil je een afspraak maken voor behandeling van je rugklachten? Neem dan contact contact op met WillU Fysio door te bellen naar 0167-521020 of stuur een mail naar info@willufysio.nl.

WillU-Fysio-logo-L

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.