Handtherapie

HomeSpecialisatiesHandtherapie

Wat is handtherapie?

Handtherapie is een gespecialiseerd vakgebied binnen de fysiotherapie dat zich richt op het behandelen van aandoeningen in de hand-, pols-, onderarm regio. Heb je last van pijnklachten in je hand of pols? Dan is handtherapie bij WillU Fysio iets voor jou. Carola Havermans heeft de opleiding handtherapie gevolgd en is sinds december 2023 gecertificeerd handtherapeut. Zij werkt met patiënten die letsels hebben opgelopen, operaties hebben ondergaan of aandoeningen hebben zoals reumatische artritis, carpaal tunnelsyndroom, polsinstabiliteit, peesontstekingen, peesletsel, zenuwletsel en fracturen die de functie van de hand en arm beïnvloeden.

Handtherapie bij WillU Fysio

Het doel van handtherapie bij WillU Fysio in Dinteloord is om jou te helpen alledaagse activiteiten zoals persoonlijke verzorging, eten, (huishoudelijk) werk, schrijven, hobby’s, tuinieren en andere taken uit te voeren en te verbeteren. Handtherapeuten maken gebruik van verschillende technieken en methoden om deze doelen te bereiken. Bijvoorbeeld: oefeningen, manuele therapie, spalken/braces en voorlichting over gewrichtsbescherming en ergonomie. We stellen een persoonlijk behandelplan op, wat gericht is op pijnvermindering in het dagelijkse leven.

Behandeling

Als je last hebt van pijn in je hand of pols moet je hier niet mee blijven lopen en helpen wij je bij WillU Fysio graag verder. Handtherapie kan worden aanbevolen als onderdeel van een uitgebreid behandelplan na een operatie, letsel of diagnose van een hand-, pols- of armaandoeningen. De therapie bij WillU Fysio kan bestaan uit oefentherapie evenals passieve behandelingen die worden uitgevoerd door onze handtherapeut.

Al met al speelt handtherapie een cruciale rol bij het helpen van mensen om mobiliteit, functie en kracht in hun handen en armen terug te krijgen, waardoor hun kwaliteit van leven en zelfstandigheid verbetert.

handtherapie-hand-willufysio-dinteloord-steenbergen-fysio

Maak een afspraak bij WillU Fysio

Heb jij last van pijn in je hand, pols of onderarm? Dan kan handtherapie iets voor jou zijn. Bij WillU Fysio geloven wij in maatwerk en persoonlijke zorg. Geen enkele klacht is hetzelfde en als je vragen hebt over de behandeling kun contact met ons opnemen. Je kunt online jouw intakegesprek bij WillU Fysio op een datum en tijdstip dat jou het beste uitkomt inplannen. Carola Havermans helpt je graag.

 

Onze specialisten

Carola fysiotherapie Dinteloord

Carola Havermans-van de Linde

Logo WillU Fysio

Wil jij werken aan je conditie of herstel met WillU Fysio?

Plan jouw afspraak dan via onze website.